Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов заяви, че се гордее

...
Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов заяви, че се гордее
Коментари Харесай

Борисов с първи думи за откритата Пътната карта за руската тръба: Тръмп в Белия дом ми каза да я направя

Лидерът на ГЕРБ и някогашен премиер Бойко Борисов заяви, че се гордее с това, че е запазил България на газовата карта с плана " Балкански поток ".

Единственото печелившо дружество в България е " Балкански поток ", разяснява той пред публицисти в коридорите на Партийния дом, съобщи Нюз.бг.

Борисов дефинира като нелепости изказванията, че е скрил пътната карта за " Балкански поток ".

" За да тече газ за Турция, Гърция, за Украйна, за Сърбия, за Унгария, за Северна Македония, се дължи единствено с помощта на нас.

В Белия дом президентът на Съединени американски щати ми сподели - насърчавам те да направиш Балкански поток ", безапелационен бе Бойко Борисов.

Преди няколко дни загубената " Пътна карта " за градежа на  " Турски поток "  през България се появи от хакнат имейл от украински хакери, възложен на група Bg Elves и " Боец ".

Течът на данни е от хакнатия от украинци имейл на Евгений Зобнин, помощник на руския народен представител Александър Бабаков. Пощата на Бабаков също бе хакната и част от изтеклите документи от нея бяха оповестени през септември предходната година. Тогава Софийската градска прокуратура (СГП) заяви, че проверява обществени данни за " нерегламентирано договаряне " за изпълнителите на градежа на газопровода " Турски поток ". Няма данни за резулатите от инспекцията.

Няма удостоверение, че документът е достоверен, само че данните от него съответстват с известни към този момент обстоятелства. А те са, че още през 2017 година, доста преди формалните процедури по градежа, всичко е следено от Русия.

Припомняме, т.нар.  " Балкански поток " съставлява продължението на " Турски поток "  през България и транзитира съветски газ към Сърбия и Унгария от 2021 година С него Русия заобиколи Украйна, откъдето минаваше газът за Южна и Източна Европа.

Тръбата за транспорт на съветски газ през Черно море - Турция и през България към Централна Европа бе подложена на критика поради изключителните старания, скоростта на градеж, както и изискванията за страната ни. След края на мандата на последното държавно управление на ГЕРБ нито един министър, длъжностен или постоянен, не е разкрил документите за " Балкански поток " - така наречен пътна карта на плана.

В отдадена на сделката на Бойко Борисов с Москва публикация  посочва и че смисъла на " Турски поток " през България няма особена икономическа и стратегическа изгода. А страната не може да употребява газа по тръбата, защото " Газпром " е блокирала целия ѝ потенциал до 2039 г
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР